Afscheid als therapeut


Na 31 jaar met veel plezier therapeut te zijn geweest in verschillende settingen heb ik besloten te stoppen als therapeut en mijn praktijk te beeïndigen. Het is voor mij een logisch vervolg in mijn ont-wikkeling om de vorm en kaders, waarin ik altijd gewerkt heb, volledig los te laten.
.
De verdieping in Bewustzijn heeft mij gebracht bij Human Innovator, alwaar ik werkzaam ben als facilitator. (www.humaninnovator.nl)

Warme groet,
Jolande
 
   


ZwangerschapsCranio

Een volledige zwangerschapsbegeleiding vanuit het contact met je/jullie kindje


ZwangerschapsCranio
is een totaalpakket voor de zwangere vrouw, al dan niet met haar partner. In ZwangerschapsCranio wordt de zwangerschap zelf ook als een transformatieproces gezien voor de aanstaande ouder(s). Er wordt niet alleen een kind geboren na 9 maanden, maar ook de moeder en de vader.

Deze unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding is gebaseerd op craniosacraal therapie met waardevolle elementen van de haptonomische zwangerschaps-begeleiding (gegeven van 1999-2013) Met de craniosacraal therapie is de focus om gezondheid aan het werk te laten, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als in je bewustzijn. De rode draad is het contact met je/jullie ongeboren kindje. 


Afgestemd op wat de zwangere vrouw graag wil en nodig heeft, zijn er drie hoofdonderdelen van ZwangerschapsCranio die je afzonderlijk of in combinatie kunt volgen:
1. Ondersteuning bij een soepele zwangerschap
2. Voorbereiding op de bevalling
3. Nazorg voor moeder en kind
 
ZwangerschapsCranio start met een uitgebreide intake over jouw/jullie wensen en behoeftes, een korte behandeling (ontspannende ervaring) met craniosacraal therapie voor de zwangere vrouw en het afspreken van traject van jullie keuze. Dit kan op ieder gewenst moment in de zwangerschap.
 
1. Ondersteuning bij een soepele zwangerschap
Heb jij de wens/behoefte om lekker in je vel te zitten (letterlijk en/of figuurlijk) tijdens jouw zwangerschap? Heb jij een duidelijke klacht? Dan is dit onderdeel van ZwangerschapsCranio van minimaal drie sessies zeer ondersteunend. Je kunt hier op elk gewenst moment in de zwangerschap mee starten.
Wat ik hierbij inzet is craniosacraal therapie, dit is een lichaamsgerichte therapie. Het werkt onder andere met het bindweefsel. In dit bindweefsel wordt veel spanning opgeslagen, zowel fysiek als emotioneel. Door een zachte aanraking (géén massage) wordt het bindweefsel uitgenodigd deze spanning los te laten en daardoor weer te ontspannen. Dit vergroot zo letterlijk jouw 'draagkracht'. Tevens krijg je praktische tips mee naar huis ter bevordering van een soepele zwangerschap.

De resultaten van dit onderdeel van ZwangerschapsCranio kunnen verder zijn:
- Vermindering tot verdwijnen van pijnklachten;
- Herstel van energie en vitaliteit;
- Toename van emotionele balans;
- Lekker in je vel zitten;
- Leren aanpassen aan de vertraging die een zwangerschap van je vraagt;
- Acceptatie.
 
Lees hieronder verder over de andere twee onderdelen over Voorbereiding en de Nazorg of klik hier voor praktische informatie.
 
2. Voorbereiding op de bevalling
Een volledige voorbereiding op de bevalling krijg je vanuit het contact met je kindje en vanuit een fysieke en mentale balans. Voor dit onderdeel zijn circa 7 sessies aan te raden. De eerste sessie, een uitgebreide intake met een ontspannende behandeling craniosacraal therapie, is mogelijk vanaf week 12. 
 
Jouw partner is van harte welkom bij deze sessies zodat hij of zij bij de bevalling ook een waardevolle ondersteunende rol kan innemen. Ook zonder partner is deze voorbereiding natuurlijk mogelijk. In beide gevallen wordt het afgestemd op de wensen/behoeften en mogelijkheden van de zwangere vrouw.
 
In de bijeenkomsten is er o.a. aandacht voor: 
- het contact maken met je/jullie ongeboren baby; 
- de houding en het bewegen van de zwangere;
- de manier van dragen van je baby in de moederschoot;
- ondersteunen/vergroten van de draagkracht van de zwangere.
- de rol van de partner;
- een aantal baringshoudingen;
- het omgaan met pijn; 
- het persen; 
- het (samen) voelend begeleiden van je/jullie baby tijdens de geboorte;
- na de bevalling is er een bijeenkomst samen met je/jullie kindje waarin je/jullie               ervaring (fysiek & emotioneel) aan bod komt. 
 
Lees hieronder verder over het vervolg na de geboorte van je/jullie kindje of klik hier voor verdere praktische informatie.

3. Nazorg voor ouder(s) & kind
De bevalling van je kind is zowel fysiek als emotioneel een ingrijpende gebeurtenis voor jou en je kind.
 
In mijn 14 jaar ervaring als haptonomisch zwangerschapsbegeleidster zag ik veel moeders die ondersteuning konden gebruiken bij hun herstel nà de bevalling. Ook als de bevalling goed ging en ze stralend gelukkig waren, bleek de ondersteuning met craniosacraal therapie, verrassende en effectieve resultaten te hebben, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Het bindweefsel wordt van top tot teen geholpen alle opgelopen spanningen, beursheid en indrukken los te laten. Minimaal 2 sessies is aan te raden.
  

Ook voor de partner
kan nazorg een behoefte zijn, omdat de bevalling veel indruk heeft gemaakt. Het verwerken van deze indrukwekkende ervaring verzorg ik ook met craniosacraal therapie.
 


Ook jullie kindje,
zoals elke baby, gun ik een behandeling craniosacraal therapie na de geboorte...... Een zachte uitnodigende aanraking (zònder enige vorm van manuele druk) om het bindweefsel te helpen volledig te ontvouwen uit de fysieke (in)druk die een geboorte met zich mee brengt.

Minimaal 2 sessies is aan te raden. Meer informatie
 

Praktisch
ZwangerschapsCranio is craniosacraal therapie gericht op zwangeren. Craniosacraal therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Klik hier voor meer praktische informatie.


 
 

Afscheid als therapeut


Na 31 jaar met veel plezier therapeut te zijn geweest in verschillende settingen heb ik besloten te stoppen als therapeut en mijn praktijk te beeïndigen. Het is voor mij een logisch vervolg in mijn ont-wikkeling om de vorm en kaders, waarin ik altijd gewerkt heb, volledig los te laten.
.
De verdieping in Bewustzijn heeft mij gebracht bij Human Innovator, alwaar ik werkzaam ben als facilitator. (www.humaninnovator.nl)

Warme groet,
Jolande

N.B. Gezien de vele craniosacraal therapeuten die contact opnemen na aan-leiding van de sluiting van mijn praktijk en de gestelde (hulp)vragen c.q. verzoeken, organiseer ik regelmatig een playshop voor #Manifestatiekracht vanuit Human innovator, om het antwoord in jezelf te vinden en te manifesteren waar jij voor staat met je praktijk en je leven. Je kunt je hier aanmelden.

 
Collega's die ik (op basis van eigen ervaring) warm aanbeveel:

Dieren:
Gea Brouwer (kinderen en volwassenen)
Willeke Derksen (baby's, kinderen, volwassenen)
Apeldoorn:
Petra van Ardenne (baby's, kinderen, volwassenen)
Hanneke van Wettum (baby's tot 1 jaar)
Warnsveld:
Peter ter Horst (baby's, kinderen, volwassenen)
Arnhem:
Birthe Bunk (zwangeren, baby's, kinderen, volwassenen)