Afscheid als therapeut


Na 31 jaar met veel plezier therapeut te zijn geweest in verschillende settingen heb ik besloten te stoppen als therapeut en mijn praktijk te beeïndigen. Het is voor mij een logisch vervolg in mijn ont-wikkeling om de vorm en kaders, waarin ik altijd gewerkt heb, volledig los te laten.
.
De verdieping in Bewustzijn heeft mij gebracht bij Human Innovator, alwaar ik werkzaam ben als facilitator. (www.humaninnovator.nl)

Warme groet,
Jolande
 Craniosacraal therapie voor volwassenen 

Craniosacraal therapie (CST) kent verschillende ingangen om je hulpvraag of klacht te behandelen. Afhankelijk van je vraag of klacht maak ik gebruik van een bepaalde behandelvorm of een combinatie hiervan. In elke behandelvorm komt het lichaam, het denken, de emoties en je bewustzijn aan bod.  

Balans in stress regulering: letterlijk het hoofd ontdoen van overtollige stresshormonen en spanning
 
Ons reptielenbrein faciliteert een systeem van klieren, zenuwen en hormonen in onze hersenenen, die samenwerken om ons lichaam veilig te houden, zonder dat we het in de gaten hebben (onze ‘alarm klok’). Wanneer de stress de overhand neemt raakt ons lichaam vervuild door afvalstoffen en stress hormonen die niet verbruikt worden, omdat we niet altijd kunnen vechten of vluchten. Bijvoorbeeld omdat we anders onze baan verliezen, of onze relatie in gevaar brengen, of omdat we te beleefd zijn. In de behandeling volg ik het fysieke systeem van de alarm klok om deze gericht te laten ontladen en op te ruimen. Hierdoor ontstaat ontspanning en vrije aandacht (rust in het hoofd).
 

Talking to the Heart: herstellen van het contact met jouw Hart Resonantieveld
 
Tijdens de behandeling begeleid ik je om weer contact te maken met jouw hart resonantieveld  en vooral met jouw hartbeschermer, die zowel jouw fysieke als emotionele hart beschermt. Het is een transformerend gesprek (met je lichaam en je bewustzijn) buiten je denken/mind om. Deze behandelvorm zet ik in wanneer iemand duidelijk het gevoel heeft dat zijn of haar hartbeschermer niet meer past bij degene die hij/zij nu is en klaar is om nieuwe stappen te zetten in zijn of haar leven. Lees hier verder.
 
Gerichte ontspanning: weer fysieke en/of emotionele rust
 
Tijdens de behandeling onderzoek en behandel ik de spanningen in jouw bindweefsel door middel van een zachte aanraking en een gesprek. Deze behandelvorm zet ik in wanneer iemand met fysieke en/of emotionele klachten bereid is om samen te kijken naar het verhaal achter de klacht. Het helingsproces kent meer diepgang en vraagt een bereidheid van de cliënt(e) om naar zichzelf te mogen kijken.
 

Systemisch werk gecombineerd met gerichte ontspanning: herstel van de natuurlijke ordening 
 
In de natuurlijke ordening volgens de familie-opstellingen kent een ieder zijn/haar eigen plek, ordening en balans tussen geven en nemen. In deze behandelvorm wordt gekeken naar de verstoring in de natuurlijke ordening in de relaties en/of het verlangen in het leven van de cliënt(e) in combinatie met het lichaamsgeheugen. We kijken ook naar de "programmering" die in het genetisch veld vanuit de familijn is mee gegeven. Lees hier verder in mijn blog.
 
Wat kun je verwachten tijdens de behandeling craniosacraal therapie?
Afhankelijk van jouw hulpvraag en klacht begeleid ik jou bij het puur laten ontspannen van je lichaam, bij het onderzoeken naar de betekenis van de spanningen in je lichaam en help ik je een andere kijk op jezelf en jouw klachten te krijgen. Tot ongeveer 18 jaar is de behandeling een combinatie van KinderCranio en VolwassenCranio.
De behandeling is een combinatie van dialoog, bewustzijn en lichaamsgericht werk.
 
Door de zachte behandeling van de gespannen gebieden en door jouw eigen invoelend vermogen kunnen in de loop van de tijd snelle of geleidelijke veranderingen plaatsvinden. Misschien voel je in bepaalde gebieden warmte, kou, spanning, ontspanning of komen er herinneringen boven. Dit kan gepaard gaan met het loskomen van emotionele gevoelens. Ook kan het zijn dat je lichaam tijdens de behandeling spontaan bepaalde houdingen inneemt of bepaalde bewegingen maakt. CST werkt ook als je niet alles in eerste instantie begrijpt met je verstand.

Lees hier verder voor meer uitleg over CST.
 
Sleutelwoorden bij de behandeling zijn; bekrachtiging, zelfreflectie, begrip, respect, eerlijke feedback en aandacht. 
 
Praktische informatie
De ervaring leert dat mensen na drie CST-behandelingen een verbetering ten aanzien van hun hulpvraag of klacht duidelijk kunnen waarnemen (voelen). Daarom raad ik mensen aan om zichzelf de tijd met minstens drie behandelingen te gunnen.
De behandeling duurt circa een uur. 
 
Uiteraard ben je van harte uitgenodigd om mij te bellen voor meer informatie en/of vragen over jouw hulpverzoek.
 

Afscheid als therapeut


Na 31 jaar met veel plezier therapeut te zijn geweest in verschillende settingen heb ik besloten te stoppen als therapeut en mijn praktijk te beeïndigen. Het is voor mij een logisch vervolg in mijn ont-wikkeling om de vorm en kaders, waarin ik altijd gewerkt heb, volledig los te laten.
.
De verdieping in Bewustzijn heeft mij gebracht bij Human Innovator, alwaar ik werkzaam ben als facilitator. (www.humaninnovator.nl)

Warme groet,
Jolande

N.B. Gezien de vele craniosacraal therapeuten die contact opnemen na aan-leiding van de sluiting van mijn praktijk en de gestelde (hulp)vragen c.q. verzoeken, organiseer ik regelmatig een playshop voor #Manifestatiekracht vanuit Human innovator, om het antwoord in jezelf te vinden en te manifesteren waar jij voor staat met je praktijk en je leven. Je kunt je hier aanmelden.

 
Collega's die ik (op basis van eigen ervaring) warm aanbeveel:

Dieren:
Gea Brouwer (kinderen en volwassenen)
Willeke Derksen (baby's, kinderen, volwassenen)
Apeldoorn:
Petra van Ardenne (baby's, kinderen, volwassenen)
Hanneke van Wettum (baby's tot 1 jaar)
Warnsveld:
Peter ter Horst (baby's, kinderen, volwassenen)
Arnhem:
Birthe Bunk (zwangeren, baby's, kinderen, volwassenen)