Afscheid als therapeut


Na 31 jaar met veel plezier therapeut te zijn geweest in verschillende settingen heb ik besloten te stoppen als therapeut en mijn praktijk te beeïndigen. Het is voor mij een logisch vervolg in mijn ont-wikkeling om de vorm en kaders, waarin ik altijd gewerkt heb, volledig los te laten.
.
De verdieping in Bewustzijn heeft mij gebracht bij Human Innovator, alwaar ik werkzaam ben als facilitator. (www.humaninnovator.nl)

Warme groet,
Jolande
 
 

KindCranio
Craniosacraal therapie voor kinderen van 0 tot 18 jaar

Voor kinderen kan craniosacraal therapie ondersteunend werken in hun fysieke en emotionele groeiproces. Vanaf 12 jaar tot ongeveer 18 jaar is de behandeling een combinatie van KindCranio en VolwassenCranio, eveneens afgestemd op de individuele persoon. 

Werkwijze

Een zorgvuldige intake, in gesprek met jou/jullie als ouder(s) en jullie kind, is de basis van mijn werkwijze. Naast de informatie van jou/jullie als ouder(s) en jullie kind, zet ik ook mijn heldere waarneming, deskundigheid en ervaring in om te luisteren naar de behoeften van jullie kind.

In het gesprek kunnen, naast fysieke oorzaken, òòk onderwerpen aanbod komen die misschien niet direkt logisch lijken om de bron van de klacht te onderzoeken, zoals de dynamiek in het gezin, de geschiedenis van de familijn van vader en moeder, hoe hebben jullie als ouders de geboorte en periode daarna werkelijk ervaren, hoe staan jullie als ouders in het leven, zijn er "plaatjes" van hoe het zou moeten zijn, etcetera.

Hierbij is nooit sprake van schuld, maar blijkt het voor zowel ouders als kind letterlijk verhelderend en inzichtelijk te zijn, hoe alles met alles te maken kan hebben.
Voor ouders kan dit soms emotioneel en even verwarrend zijn in het moment, omdat er zaken te sprake kunnen komen waar nog nooit bij stil gestaan is.
Het kan zijn dat een thema in het leven van de ouder(s) even in de spotlight komt te staan in het gesprek met het uiteindelijke doel dat er helderheid komt bij jullie kind. 

In mijn ervaring is deze helderheid de eerste stap van de heling, zowel bij de ouders als bij jullie kind. Een kind reageert namelijk sterk op wat er zich afspeelt "achter een glimlach", dus wanneer de binnenkant en de buitenkant niet dezelfde emotie zijn is dat voor een kind onrustig en verwarrend.

Voor het doen slagen van het gezondheidsproces van jullie kind is het een voorwaarde dat beide ouders (ook in geval van scheiding) afgestemd zijn wat betreft deze behandelvorm en schriftelijk toestemming geven voor de craniosacraal therapie.

Behandeling

De anatomie van een kind is vanaf de geboorte nog volledig in ontwikkeling. KindCranio houdt daar rekening mee en stemt de behandeling daarop af. Craniosacraal therapie geeft het kind de ruimte om aanwezige spanningen los te laten in een veilige omgeving. 

In de behandeling volg ik jullie kind in wat mogelijk is op dat moment. Dat jullie kind zich veilig voelt is de basis van waaruit ik werk. Een behandeling kan daarom op verschillende manieren vorm krijgen, bijvoorbeeld; op de behandeltafel, bij de ouder op schoot, via de ouder(s), in dialoog met ouder(s) en kind, al spelende, etcetera.

Als ouder(s) krijg je praktische tips mee hoe je je kind thuis verder kunt ondersteunen.
 
Resultaten
Resultaten bij kinderen (0 - 18 jaar) die ik behandeld heb zijn:
 
 • Herstel na de geboorte
 • Ontspannen tongriempje/wangriempjes/lipbandje
 • Ontspannen darmen
 • Gezonde stoelgang
 • Zindelijk (m.n. bij peuter/kleuter)
 • Lekker slapen
 • Gezonde eetlust
 • Toename van innerlijke rust
 • Omgaan met Hoogsensitiviteit
 • Thuiskomen in het lichaam
 • Tevreden kind
 • Ontspannen kind
 • Een kind in zijn/haar kracht
 • Vertrouwen
 • Natuurlijke plek in gezinsdynamiek
 • Toename van concentratie en focus bij leren
 • Ontspannen hoofd
 • Ontspannen lichaam
 • Herstel na blessure

Elk kind is anders en elke hulpvraag is anders, daarom kan ik de behaalde resultaten niet garanderen voor elk kind.

Mijn scholing
 
Voor de KindCranio heb ik aanvullende gespecialiseerde scholing gevolgd bij het Upledger Instituut te Doorn en bij Peirsman Cranio Sacraal Academie te Bussum en Kinder EHBO bij Antoinette Teelen van Papillon.

Meer informatie?

Wil je eerst weten wat ik voor jullie kind kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact op.
 

Afscheid als therapeut


Na 31 jaar met veel plezier therapeut te zijn geweest in verschillende settingen heb ik besloten te stoppen als therapeut en mijn praktijk te beeïndigen. Het is voor mij een logisch vervolg in mijn ont-wikkeling om de vorm en kaders, waarin ik altijd gewerkt heb, volledig los te laten.
.
De verdieping in Bewustzijn heeft mij gebracht bij Human Innovator, alwaar ik werkzaam ben als facilitator. (www.humaninnovator.nl)

Warme groet,
Jolande

N.B. Gezien de vele craniosacraal therapeuten die contact opnemen na aan-leiding van de sluiting van mijn praktijk en de gestelde (hulp)vragen c.q. verzoeken, organiseer ik regelmatig een playshop voor #Manifestatiekracht vanuit Human innovator, om het antwoord in jezelf te vinden en te manifesteren waar jij voor staat met je praktijk en je leven. Je kunt je hier aanmelden.

 
Collega's die ik (op basis van eigen ervaring) warm aanbeveel:

Dieren:
Gea Brouwer (kinderen en volwassenen)
Willeke Derksen (baby's, kinderen, volwassenen)
Apeldoorn:
Petra van Ardenne (baby's, kinderen, volwassenen)
Hanneke van Wettum (baby's tot 1 jaar)
Warnsveld:
Peter ter Horst (baby's, kinderen, volwassenen)
Arnhem:
Birthe Bunk (zwangeren, baby's, kinderen, volwassenen)